Dentalni laboratorij

Dentalni laboratoriji sa kojima surađujemo izrađuju visoko kavlitetne i dugotrajne protetske nadomjestke.

CAD – CAM

Dentalni laboratoriji sa kojima surađujemo istiću se modernom tehnologijom koju koriste za izradu protetskih nadomjestaka a svi dentalni tehničari su visoko kvalificirani i imaju bogato dugogodišnje iskustvo.

U radu koriste se CAD-CAM tehnologijom. CAD-CAM je skraćenica za engleske pojmove computer-aided design / computer-aided manufacturing (kompjuterski potpomognuti dizajn / kompjuterski potpomoguta izrada) a u stomatologiji predstavlja proces kojim se od gotovih blokova, procesom finoga glodanja, dobivaju gotovi protetski nadomjestci.

Sustav se sastoji od intraoralnoga skenera kojim se u ustima pacijenta skenira preparirani zub, laboratorijskoga skenera, računala s pripadajućim softverom u kojem se virtualno modelira protetski rad, koji izračunava izgled nadomjestaka te strojne jedinice koja izrađuje nadomjestak iz bloka. Blokovi iz kojih se dobivaju nadomjestci abrazivnih su svojstava te su dostupni u širokome spektru materijala, boja i veličina, što osigurava visoku estetiku te idealan odabir u odnosu na prirodnu boju zuba. Materijali su biokompatibilni, klinički testirani te dugoga vijeka trajanja.

Prednosti za pacijenta su biokompatibilnost, visoka estetika protetskoga rada, minimalno invazivna tehnika, dugotrajnost nadomjestka u ustima te gotov rad uz minimalan broj posjeta stomatologu.

Prednosti su višestruke:

  • preciznost brušenja u rasponu od +/- 25 mikrona
  • preciznost nalijeganja u ustima pacijenta
  • optimalno zatvaranje marginalnih rubova
  • mogućnost optimalnog planiranja gotovog rada pri prvoj posjeti pacijenta
  • postizanje maksimalnog estetskog izgleda
  • dugotrajnost protetskog rada i dvostruko brža izrada nadomjestka

Biokompatibilnost

Dugotrajno rješenje

Protetski nadomjestak sa visokim estetskim svojstvima

Protetski nadomjestak gotov za kratko vrijeme

Minimalno invazivna tehnika

Zainteresirani?

CAD-CAM tehnologija pomaže stomatologu i tehničaru u proizvodnji najpreciznijijih protetskih nadomjestaka (inlay, onlay, krunice, mostovi, nadogradnje) savršenoga anatomskog oblika, veličine i estetike.

Izbornik
Open chat