Implantologija

Implantologija je grana dentalne medicine i dio svakidašnje prakse u stomatološkim ordinacijama. Pruža rješenje za sve oblike bezubosti, od pomanjkanja jednoga zuba do nedostatka svih zubi.

Što su zubni implantati?

Implantati su kvalitetna zamjena za jedan ili više zuba. Ugrađuju se u gornju i donju čeljust pacijenta i predstavljaju zamjenu izgubljenog korijena prirodnog zuba.

Tko je adekvatan kandidat za implantologiju?

Svaki pacijent zadovoljavajućeg općeg i oralnog zdravlja te adekvatnom količinom kosti, idealan je kandidat za ovu vrstu zahvata.

POSEBNA PONUDA

Zubni implantat

550€
650€

Koje su prednosti zubnih implantata?

  • Predstavljaju adekvatnu zamjenu za izgubljeni zub..
  • Proizvode se od iznimno biokompatibilnih materijala, biološki su neutralni te ih ljudski organizam prihvaća s lakoćom.
  • Ne uzrokuju neželjene nuspojave.
  • Vraćaju funkcionalnost.
  • Stvaraju iznimnu estetiku osmijeha.
  • Za njihovu ugradnju ne kompromitiraju se susjedni zubi.
  • Uspješnost je vrlo visoka – preko 97%.

Radi li se o bolnom zahvatu?

Detaljna dijagnostička obrada

Prije samog zahvata pacijent prolazi detaljnu dijagnostičku obradu a ukoliko postoji sumnja na infektivnu bolest, provode se i laboratorijske pretrage.

Postupak ugradnje implantata

Postupak predviđa dvije faze. U prvoj fazi ugrađuje se implantat a nakon perioda integracije (4-6 mjeseci) na implantat postavlja se nadogradnja a zatim i zubna krunica.

Lokalna anestezija

Zahvat je potpuno bezbolan i radi se uz primjenu lokalne anestezije. Ukoliko pacijent ima patološki strah ili mu je zdravstveno stanje kompromitirano, zahvat se može uraditi i u svjesnoj sedaciji.

Kompjuterski vođena implantologija

U implantologiji može se primijeniti i tehnika kompjuterskog navođenja, koja zahvaljujući 3D tehnici određuje savršenu poziciju za ugradnju implantata a pritom vodi računa o gustoći kosti, prokrvljenost i morfologiju čeljusti.

Kako postupati nakon zahvata?

Nakon ugradnje jednog ili više implantata pacijent mora održavati besprijekornu i redovnu oralnu higijenu te poštivati predviđene kontrolne preglede.

Kada se ne provodi pravilna i redovna oralna higijena, formira se plak koji uzrokuje stvaranje naslaga kamenca, što može dovesti do preuranjeg povlačenja desni ali i atrofiju kosti.

Često postavljena pitanja

Koliko traju zubni implantati?

Načelno implantati mogu trajati doživotno, ali mnogo ovisi o načinu održavanja oralne higijene i o drugim čimbenicima koji mogu negativno utjecati na opće zdravstveno stanje pacijenta.

Postoje li kontraindikacije?

Kontraindikacije su vrlo rijetke, uglavnom se radi samo o uznapredovaloj osteoporozi.

Što se događa kada pacijent nema dovoljnu količinu kosti?

Ukoliko nema dovoljno kosti, istu se može nadograditi prirodnim ili sintetičkim koštanim nadomjestkom.

O čemu ovisi uspješnost zahvata?

Na uspješnos zahvata utječu razni čimbenici: kvaliteta kosti, morfologija čeljusti, odnos između čeljusti, oralna higijena i pravilan raspored žvačnih sila.

Koje implantate koristimo u poliklinici ADRIATIC DENT?

Koristimo visoko kvalitetne implantate renomiranih proizvođača: Straumann (Švicarska) i ICX (Njemačka – Švicarska).

Kako se postupa sa potpuno bezubim pacijentom?

Adekvatna rješenja za bezubog pacijenta mogu biti sustavi imedijatnog opterećenja na 4 ili 6 implantata, poznati kao All-on-4 i All-on-6

Izbornik
Open chat