Protetika

Ukoliko pacijentu nedostaje jedan ili više zuba, može ih se nadoknaditi protetskim nadomjestkom.

Posebna ponuda

Zubna krunica je protetski nadomjestak koji se fiksira na implantat ili izbrušeni zub sa svrhom da u potpunosti preuzme funkciju i estetiku prirodnog zuba.

Gotovo je nemoguće razlikovati krunicu od prirodnog zuba. U našoj dentalnoj poliklinici imate priliku ugraditi zubne krunice po odličnoj cijeni!

1480 kn 

2250 kn

Indikacija

Vrlo oštećeni i estetski neprihvatljivi zubi. Zub se najprije brusi, pazeći pritom na brojne čimbenike.

Visoka kvaliteta

Zahvaljujući CAD/CAM tehnologiji može se dobiti vrhunski protetski nadomjestak za vrlo kartko vrijeme. Nema potrebe za uzimanjem otisaka, krunica se kompjuterski obrađuje i savršeno sjeda na brušeni zub.

Materijali visoke kvalitete

Krunice se izrađuju od cirkona, litijevog disilikata, keramike, titana, krom-kobalta. Koji god materijal odaberete, uvijek ćete dobiti savršenu, prozirnu i gracilnu krunicu, vjernu kopiju vašeg prirodnog zuba.

Fasete

Fasete su idealan način za ispravljanje manjih zubnih nepravilnosti.

Prikladne su za:

  • pacijente sa dentalnim dijastemama
  • prekrivanje izrazito žutih ili sivih zubi
  • prekrivanje oštećene cakline ili šteta uzrokovanih karijesom

Minimalna preparacija

Fasete prekrivaju samo vanjsku površinu zuba, stoga nema potrebe za brušenjem kao za krunice.

Prirodan osmjeh

Najčešće se primijenjuju na prednjem zubima a obzirom da se izrađuju od staklo-keramike, ostavljaju dojam prirodnog i blistavog osmjeha.

Brza izrada

Zahvaljujući CAD/CAM tehnologiji fasete se izrađuju vrlo brzo. Na primjer, za prednja četiri zuba potrebno je svega nekoliko sati.

Mostovi

Koriste se kod nedostatka jednog ili više zuba. Mostovi moraju imati nosače na koje će se pričvrstiti.

Zubi izgledaju prirodno, transparentni su, tanki, gracilni i incizalno prozirni.

Nosači

Mogu biti zdravi izbrušeni zubi ili implantati. Iznimno je važno da su nosači (zubi ili implantati) čvrsti i stabilni kako bi bez problema nosili težinu mosta. Između dva nosača nalaze se krunice, kao zamjena za izgubljene zube.

Oralna higijena

Od iznimne je važnosti održavanje redovne oralne higijene, pritom pravilno koristeći četkicu i zubni konac a najviše pažnje valja posvetiti prostoru oko implantata.

Napredna tehnologija

Zahvaljujući CAD/CAM tehnologiji mostovi se izrađuju vrlo brzo. Za izradu baze mosta, uključujući i cirkularni most od 12 krunica, dovoljan je jedan dan.

Proteze

Postoji više vrsta proteza, od onih klasičnih mobilnih do onih koje se pričvršćuju na implantate. U našoj poliklinici možete birati između nekoliko vrsta proteza. Kada se bezubi pacijent odluči za protezu na implantatima, često je potrebna i augmentacija kosti.

Parcijalna proteza

Izrađuje se od akrilata uz dodatak metalnog skeleta na kojeg se dodaju umjetno tkivo i zubi. Proteza se na susjedne zube pričvršćuje metalnim kukicama.

Primijenjiva je kada:

  • pacijentu nedostaje veći broj zubi ili nema nosača za most,
  • pacijent nema dovoljno kosti za ugradnju implantata,
  • pacijent želi jeftino i mobilno rješenje

Parcijalna proteza sa preciznim spojnim elementima

Parcijalna proteza može se pričvrstiti na zube preciznim spojnim elementima. Radi se o kvalitetnijem i stabilnijem rješenju u odnosu na jednostavnu parcijalnu protezu jer manje opterećuje susjedne zube i estetski je prihvatljivija.

Parcijalna teleskopska proteza

Osnova ove vrste proteze su dvostruke krunice. Unutarnja krunica cementira se na izbrušeni zub a vanjska se krunica učvršćuje unutar proteze. Retenciju daje trenje dvaju krunica. Unutarnja se krunica najčešće izrađuje od zlata.

Izbornik
Open chat