Estetska stomatologija

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja se bavi poboljšanjem izgleda vaših zubi i usne šupljine. Cilj je postići harmoničan, simetričan i estetski privlačan osmijeh koji će vam povećati samopouzdanje i opći dojam.

Zašto je estetska stomatologija važna?

Povećano samopouzdanje: Lijep osmijeh vam daje samopouzdanje u svakodnevnim situacijama i socijalnim interakcijama.

Bolji prvi dojam: Osmijeh je često prva stvar koju ljudi primijete, a lijep osmijeh ostavlja pozitivan prvi dojam.

Mlađi izgled: Izbjeljivanje zubi i drugi estetski zahvati mogu pridonijeti mlađem izgledu.

Najčešći estetski stomatološki zahvati:

Izbjeljivanje zubi

Najčešći zahvat koji uklanja mrlje i žućkastu boju sa zubi. U našoj poliklnici izbjeljivanje zubi radi se s pomoću Opalescence gela za izbjeljivanje koji se aplicira u udlagu izrađenu kod zubnog tehničara, po mjeri pacijenta. Gel se drži preko noći te ostaje aktivan 8 -10 sati, zbog čega pacijenti vrlo brzo osjete učinkovitost rezultata.

Zubne krunice
Keramički protetski nadomjesci koji se postavljaju preko cijelog zuba kako bi se poboljšao njegov izgled i čvrstoća.
Zubne ljuskice (veneers)
Tanki keramički nadomjesci koji se lijepe na prednju površinu zuba kako bi se poboljšao njihov izgled. Brušenje zuba je minimalno te su zbog toga ljuskice najmanje invazivan protetski nadomjestak.
Zatvaranje razmaka između zubi
Različitim postupcima, poput ljuskica ili kompozitnih ispuna, mogu se zatvoriti manji razmaci između zubi.
Korekcija oblika zuba
Krunice ili kompozitni ispuni mogu pomoći u korekciji oblika zuba koji su prekratki, preveliki ili nepravilni.

Smile Design

U savršenom skladu s vašim anatomskim karakteristikama te tijekom individualnih konzultacija, naši će vam specijalisti ponuditi najbolje rješenje za postizanje osmijeha iz snova.

Pri tome se služimo sa tzv. Smile design-om ili modelom/prototipom dizajna vaših novi zubi, radi vizualizacije i procjene njihovog izgleda i funkcionalnosti prije konačne postave.

To je vrijedan alat koji omogućuje i stomatologu i pacijentu pravovremenu detekciju potrebnih korekcija čime se skraćiva broj dolazaka na probei i pruža vjerniji prikaz novih zubi.

Hrana i piće
Neposredno nakon tretmana izbjeljivanja savjetuje se izbjegavanje čajeva, kave, crnog vina, pušenja i svega što bi moglo ostaviti trajne tragove na zubima.